Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stockholm vädjar om mer skyddsutrustning

Stockholms stad vädjar om mer skyddsutrustning till den kommunala verksamheten.
Socialstyrelsen har en viktig roll som inköpsansvarig, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).
Coronavirus • Publicerad 2 april 2020
Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) och äldre- och trygghetsborgarrådet Erik Slottner (KD) informerar om läget i Stockholms stad och de insatser som nu görs för att möta det ökade vårdbehovet i stadens verksamheter, under en pressträff i Stadshuset.
Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) och äldre- och trygghetsborgarrådet Erik Slottner (KD) informerar om läget i Stockholms stad och de insatser som nu görs för att möta det ökade vårdbehovet i stadens verksamheter, under en pressträff i Stadshuset.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Läget i Stockholm är allvarligt, understryker Anna König Jerlmyr på en pressträff om stadens arbete mot smittspridningen av coronaviruset.

– Allt fler insjuknar och avlider. Vi får aldrig glömma att bakom den här statistiken om siffror över avlidna och sjuka så finns det människor, äldre som har barn och barnbarn. Alla våra tankar går till de drabbade och anhöriga.

Annons

Stockholms stads organisation ställs på prov, säger hon och tackar alla medarbetare inom kommunen.

– Det är så många som hjälper till nu för att staden ska fungera.

Boende på flera av Stockholms äldreboenden har smittats av coronaviruset. Enligt Sveriges Radio Ekot rör det sig om minst 29 äldreboenden i Stockholm som har personer med bekräftad smitta.

Från fackligt håll har det larmats om en kaotisk situation på boendena, och enligt Stockholm är tillgången av skyddsmaterial ansträngd.

Anna König Jerlmyr vädjar nu om mer hjälp från Socialstyrelsen, i myndighetens roll som nationellt inköpsansvarig.

– En kommun så stor som Stockholm måste prioriteras, framför allt eftersom vi ligger före andra kommuner, säger hon.

Finansborgarrådet meddelar också att Stockholm stad har fattat beslut om att ta fram en ny vårdmodell. Det handlar om särskilda vårdplatser för dem som inte kan vårdas i hemmet och har ett stort behov av omsorgsinsatser.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons