Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Stort engagemang för krisstöd till biografer

Film • Publicerad 3 april 2020
Många mindre kvalitetsbiografer får stöd i coronatider. Arkivbild.
Många mindre kvalitetsbiografer får stöd i coronatider. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

För två veckor sedan lanserade Göteborg Film Festivals strömningstjänst Draken Film initiativet att skänka hälften av alla nya prenumerationsintäkter till kvalitetsfilmbiografer under ett halvårs tid.

Intresset har varit stort och redan nu ser Draken Film fram emot att kunna betala ut över en kvarts miljon kronor till behövande biografer.

Annons

"Det känns jättefint att vi som vod-plattform (video-on-demand, reds anmärkning) kan bidra med något just nu och att vi på bara några veckor samlat ett så stort stöd. För många biografer handlar det om pengar som täcker en månads biografhyra eller en biografföreståndarlön under en period då de inte har några andra intäkter över huvud taget", säger Olle Agebro, innehållsansvarig på Draken Film, i ett pressmeddelande.

Varje ny prenumerant på Draken Film bestämmer själv vilken kvalitetsfilmsbiograf de vill stödja. Från början var ett tiotal biografer anslutna. Nu är närmare 80 biografer i hela Sverige med och kan erhålla stöd.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons