Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stort travlopp sänker prispengarna med 500 000

Trav • Publicerad 2 april 2020
Hästen Propulsion och kusken Örjan Kihlström vann Olympiatravet i fjol.
Hästen Propulsion och kusken Örjan Kihlström vann Olympiatravet i fjol.Foto: Adam Ihse/TT

Travsporten fortsätter med sina tävlingar under coronakrisen, men utan publik.

Det får nu till följd att prispengarna sänks.

Annons

I storloppet Paralympiatravet, på Åbytravet utanför Göteborg den 25 april, sänks förstapriset med 500 000 kronor – från 1,5 miljoner till 1 miljon kronor.

"Vi får göra det bästa av den verklighet vi lever i nu", säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen till Svensk travsports webbplats.

"Det blir en tuff ekonomisk smäll för oss att tappa alla publikintäkter. Samtliga restauranggäster och sponsorarrangemang bokas av. Därför måste vi också anpassa prispengarna i huvudloppet efter nya ekonomiska förutsättningar. Förstapriset sänks från en och en halv miljon till en miljon. Det är fortfarande en väldigt hög prissumma, men inte lika hög som den varit tidigare år."

Normalt brukar det vara mellan 12 000 och 15 000 personer på Åbytravet under Olympiatravet, som till i år fått namnet Paralympiatravet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons