Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nedåt på Asiens börser

Börs • Publicerad 3 april 2020
Flygplan från Cathay Pacific står på marken i Hongkong. Arkivbild.
Flygplan från Cathay Pacific står på marken i Hongkong. Arkivbild.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Efter en vecka med fyra dagars nedgång öppnade Tokyobörsen på fredagen uppåt. En billigare yen låg bakom handlarnas relativa optimism.

Nikkei 225-index steg över en procent i morgonhandeln, lika mycket som det bredare Topixindex. Men de sjönk båda senare, bland annat efter det att oljepriset efter en viss uppgång åter sjönk, och Topix föll 0,4 procent medan Nikkei 225 slutade runt nollan.

Annons

I resten av Asien såg det ungefär likadant ut, i Hongkong sjönk Hang Seng 0,6 procent, bland annat efter att Hongkongbaserade Cathay Pacific på fredagen meddelade att flygbolaget drar ner ytterligare på sina turer. Under en dag den här veckan hade företaget sammanlagt 582 passagerare, mot de 100 000 som flyger med det en normal dag.

Strax innan nio på morgonen svensk tid hade Shanghais kompositindex tappat 0,6 procent, och Seouls breda Kospi-index låg runt noll.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons