Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Över 30 rohingyer döda på drivande båt

Bangladesh • Publicerad 16 april 2020
Många flyktingar tillhörande den muslimska minoritetsgruppen rohingya har försökt att ta sig till Malaysia. Här är en bild på en båt med flyktingar som malaysiska myndigheter tagit tidigare i april.
Många flyktingar tillhörande den muslimska minoritetsgruppen rohingya har försökt att ta sig till Malaysia. Här är en bild på en båt med flyktingar som malaysiska myndigheter tagit tidigare i april.Foto: Malaysian Maritime Enforcement Agency/AP/TT

Minst 30 rohingyer har hittats döda på en båt de klev ombord på för två månader sedan. Ytterligare nästan 400 rohingyer har kunnat räddas från fartyget.

Bangladeshisk kustbevakning fick ett tips om flyktingarna, som tillhör en muslimsk minoritet från grannlandet Myanmar, och kunde efter tre dagars sökande undsätta dem.

Annons

– Vi har räddat 382 rohingyer från en stor överfylld trålare och förde dem till en strand nära Teknaf. De svalt, säger Shah Zia Rahman vid kustbevakningen.

Flyktingarna hade antagligen tänkt försöka ta sig till Malaysia från flyktingläger i Bangladesh, men vänt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons