Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Bäckis" hemma i USA – fotboll för Zibanejad

Sveriges NHL-stjärnor befinner sig långt ifrån de nordamerikanska ishockeyrinkarna.
Utspridda över världen har de ett tydligt budskap: Håll dig inne för att motverka spridningen av coronavirus.
Ishockey • Publicerad 9 april 2020
Victor Hedman. Arkivbild.
Victor Hedman. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

NHL-ishockeyn i USA och Kanada har pausats på grund av coronapandemin och Sveriges största stjärnor befinner sig på olika platser i världen.

I ett videosamtal med journalister under skärtorsdagen beskrev Oliver Ekman-Larsson från Tingsryd, Victor Hedman från Tampa i Florida, Nicklas Bäckström från Washington och Mika Zibanejad från Stockholm hur deras livssituation ser ut och vad de gör för att förhindra smittspridningen.

Annons

– Man försöker göra vad man själv kan – hålla sig inne och den biten. Samtidigt är det jättejobbigt när man är van att ha folk och sina lagkompisar runt omkring sig. Det är ganska jobbigt mentalt, säger Arizonabacken Ekman-Larsson.

Kraftigt budskap

– Man får försöka vara så positiv det går och dra sitt strå till stacken, för att försöka få bukt på det här och stoppa spridningen. Det är ett hemskt virus som ingen på det här jordklotet kunde förutspå, säger Tampa Bay-backen Hedman som även uttryckte ett kraftigt budskap till supportrarna på engelska:

– Ta hand om er och håll er inomhus så mycket som möjligt för att motverka spridningen av detta hemska virus. En förhindring av spridningen hjälper sjukskötarna och läkarna i vården.

NHL har drabbats av flera bekräftade fall av det nya coronaviruset, men det är ännu oklart hur stor spridningen är bland spelarna. Under videosamtalet berättade svenskarna att de tränar på egen hand.

"Får inte gå ut"

– Det är väl lite andra restriktioner här (i USA) gentemot Sverige. Vi får ju inte gå ut, så det blir mycket hemmavid. Jag försöker göra det bästa av situationen här hemma, säger Nicklas Bäckström.

Mika Zibanejad har å sin sida spelat mycket fotboll på hemmaplan, bland annat tillsammans med sin flickvän, den tidigare Djurgårdenspelaren Irma Helin.

– Då får man vara ute i det friska också, det är skönt att komma ut lite. Sedan blir det tennis och padel. Jag försöker göra så mycket man kan, inte mer än så, säger Zibanejad.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons