Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Sveriges författarförbund skapar krisfond

Litteratur • Publicerad 1 april 2020
Patrik Lundberg, vice ordförande i Sveriges Författarförbund, välkomnar krisstödet. Arkivbild.
Patrik Lundberg, vice ordförande i Sveriges Författarförbund, välkomnar krisstödet. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

En tillfällig krisfond för författare har inrättats av Författarförbundet. Det är möjliggjort tack vare ett bidrag på 400 000 kronor från stiftelsen Natur & Kultur, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Fonden är en akut åtgärd i väntan på statliga medel. Tanken är att medlemmar som förlorat intäkter på grund av inställda arrangemang och förlorade uppdrag till följd av covid-19-pandemin ska kunna söka stipendier, redan efter påsk.

"Att stiftelsen sluter upp kring författarna och översättarna i denna svåra situation skickar en viktig signal. Vi välkomnar fler att följa Natur & Kulturs exempel", säger Patrik Lundberg, vice ordförande i Sveriges Författarförbund i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons