Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

SVT visar John Legend som Jesus i påsk

Tv • Publicerad 8 april 2020
SVT visar konsertversionen av "Jesus Christ superstar". Pressbild.
SVT visar konsertversionen av "Jesus Christ superstar". Pressbild.Foto: James Dimmock/NBC

Förutom en gala tillägnad svensk sjukvårdspersonal sänder SVT återkomsten av älgvandringen, gudstjänst-tv och en konsertversion av "Jesus Christ superstar" i påsk.

Dessutom släpps ett antal tv-serier på SVT Play, bland annat uppföljarsäsongerna av brittiska "The split" och amerikanska "The bold type", samt den nya serien "Pure", en dramakomedi om 24-åriga Marnie som lider av tvångstankar.

Annons

Josephine Bornebuschs "Älska mig" har premiär på långfredagen. "Jesus sista dagar" är en historisk miniserie i två delar som sänds 8 och 9 april 18.30 samt finns på SVT Play.

På påskafton visas "Jesus Christ superstar" med sångaren John Legend i huvudrollen som Jesus. Hårdrockslegendaren Alice Cooper gör rollen som kung Herodes och svenske "Idol"-vinnaren Erik Grönwall medverkar som lärljungen Simon, en roll han även nominerades till en amerikansk Grammy för.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons