Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sydkorea förlänger karantänregler

Sydkorea låter de hårdare regler som regeringen införde för två veckor sedan gälla ytterligare 15 dagar. Målet är att få ner antalet coronasmittade till under 50 om dagen.
Coronavirus • Publicerad 4 april 2020

De gällande reglerna i Sydkorea, som skulle ha upphört på måndag, har bland annat stängt religiösa lokaler, sportanläggningar och nöjeslokaler. De kommer nu att gälla i ytterligare två veckor.

Förhoppningen är att komma ner till högst 50 nya smittade per dag.

Annons

Hälso- och välfärdsminister Park Neung-Hoo säger att det är för tidigt att lätta på karantänreglerna, bland annat med hänvisning till ett antal mindre lokala utbrott av smittade. Dessa har även fått regeringen att fortsatt hålla landets skolor stängda.

– Vårt mål är att få kontroll över smittan till en nivå som vårt sjukvårdssystem kan hantera. Om antalet smittade går under 50 per dag kan systemet klara av att ta hand om de kritiskt sjuka utan att utsätta hela sjukvården för stor press, sade han på en presskonferens.

Våren har kommit och allt fler rapporter kommer om att invånarna i landet bryter mot sina karantäner och umgås utomhus, vilket oroar regeringen.

– Vi är medvetna om att många medborgare känner sig utmattade och håglösa under denna sociala distansering. Men om vi lättar på reglerna kommer alla de hårda ansträngningarna vi har tillämpat hittills ha varit förgäves, säger hälsovårdsministern.

Sydkorea har hyllats för sina omfattande tester och för att landet efter ett initialt stort utbrott har fått ner antalet nya smittade, och hållit den relativtlåga siffran på omkring 100 nya fall per dag.

Under lördagen rapporterades 94 nya fall av smittade i landet och tre personer avled i covid-19. Totalt har drygt 10 000 smittats och 177 personer avlidit.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons