Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tacksam Boris Johnson på benen igen

Som en del av den behandling han får för att bli frisk igen är Storbritanniens premiärminister Boris Johnson uppe och går små korta sträckor, meddelar Johnsons kansli på fredagen.
Storbritannien • Publicerad 10 april 2020
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson när han den 2 april hyllar landets sjukvårdspersonal med en applåd. Några dagar senare blev han själv inlagd på sjukhus efter att hans besvär blivit värre sedan han smittats av coronaviruset. Arkivbild.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson när han den 2 april hyllar landets sjukvårdspersonal med en applåd. Några dagar senare blev han själv inlagd på sjukhus efter att hans besvär blivit värre sedan han smittats av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Pippa Fowles /AP/TT

Dagen innan kom beskedet att 55-årige Johnson inte längre står under intensivvård. Han hade då på grund av andningsproblem till följd av att han smittats av coronaviruset befunnit sig på intensivvårdsavdelning sedan i måndags

"Han har talat med sina läkare och har tackat hela sjukvårdslaget för den fantastiska vård som han har fått", meddelar premiärministerns kansli vidare.

Annons

Johnson lades in på sjukhus i söndags kväll då han fortfarande hade feber och hosta. Det hade då gått tio dagar sedan han testats positivt för coronaviruset.

Under Boris Johnsons bortavaro har landets utrikesminister Dominic Raab skött hans uppgifter.

Samtidigt kommer ny dyster statistik över antalet människor i Storbritannien som mist livet till följd av viruset. Enligt landets hälsominister Matt Hancock har ytterligare 980 människor avlidit det senaste dygnet. Det är den högsta dygnssiffran hittills sedan inledningen av virusutbrottet. Totalt har nästan 9 000 avlidit i Storbritannien till följd av coronaviruset enligt landets officiella siffror.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons