Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tätare samarbete mot penningtvätt och terror

Ekonomi • Publicerad 15 april 2020
Finansinspektionen och Polismyndigheten inleder ett tätare samarbete för att bekämpa penningtvätt. Arkivbild.
Finansinspektionen och Polismyndigheten inleder ett tätare samarbete för att bekämpa penningtvätt. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Finansinspektionen (FI) och Polismyndigheten utvidgar sitt samarbete för att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism i den finansiella sektorn. Det handlar bland annat om utbyte av information som kan underlätta för att upptäcka och förebygga sådan typ av brottslighet, skriver myndigheterna i ett pressmeddelande.

"Vi kommer nu kunna utbyta konkret operativ information mellan myndigheterna vilket i sin tur gör att vi kan sträva efter att inte bara utreda brott utan även arbeta brottsförebyggande så att brottet överhuvudtaget inte begås", säger Linda H Staaf, chef för underrättelseenheten på Nationella operativa avdelningen (Noa) på Polismyndigheten, i en kommentar.

FI kommer att bistå Polismyndigheten med finansiell kompetens och dela information från tillsynsarbetet FI bedriver. Polismyndigheten bistår med information från sitt underrättelsearbete.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons