Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tennisstjärnor möts i datorspel

Några av världens bästa tennisspelare byter racket till spelkonsol.
Allt för att samla in pengar till sina mindre kända spelarkollegor samt till kampen för att bekämpa corornaviruset.
"Målet är inte bara att underhålla, utan också dra vårt strå till stacken nu när tiderna är så svåra för alla", säger Feliciano Lopez, tävlingsdirektör för Madrid Open.
Tennis • Publicerad 7 april 2020
Novak Djokovic vann Madrid Open i fjol. Kanske blir han en av dem som byter racket mot spelkonsol i årets datorspelsupplaga av turneringen. Arkivbild.
Novak Djokovic vann Madrid Open i fjol. Kanske blir han en av dem som byter racket mot spelkonsol i årets datorspelsupplaga av turneringen. Arkivbild.Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Den årliga grusturneringen, som ingår både på herr- och damtouren, skulle ha spelats i början av maj, men är förstås inställd.

Nu blir den i stället virtuell och avgörs 27-30 april.

Annons

16 herrar och 16 damer kommer att ställa upp, men ännu så länge har inga namn presenterats.

I fjol vann Novak Djokovic, Serbien, och Kiki Bertens, Nederländerna, singeltitlarna – och det kunde förstås vara intressant att se om de gör sig lika bra med tennisracket utbytt till spelkonsol.

Ingen inkomst

Herrarnas ATP-tour och damernas WTA-tour pausades i början av mars och hittills är alla turneringar fram till mitten av juli inställda. Det har fått effekter för lågt rankade spelare på herr- och damtouren som lever på prispengar och nu inte har någon inkomst.

"Vi organiserar nu en turnering för professionella spelare som är så lik den traditionella turneringen som möjligt, men utan att spelarna ska behöva lämna sina hem", säger Lopez i ett pressmeddelande.

Under coronakrisens gång har en del virtuella tävlingar redan arrangerats i andra sporter. Spanska La Liga har genomfört en turnering och formel 1 har också använt sig av datorpelsvarianten.

Bestämmer själva

Segrarna i tennisens videospelsvariant belönas med 150 000 euro, motsvarande drygt 1,5 miljoner kronor. Vinnarna bestämmer själva hur mycket de vill bidra med till spelarkollegorna medan motsvarande en halv miljon kronor går till coronakampen.

Vid sidan av den officiella tävlingen kommer ytterligare pengar att samlas in från välgörenhetsmatcher med stora namn från både tennis och e-sport.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons