Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

The Times: Öppnar Wembley för PL:s skull

Fotbollen i England står stilla.
Nu planerar det engelska fotbollsförbundet (FA) att öppna upp Wembley och St George's Park för att kunna avsluta Premier League-säsongen, skriver The Times.
Fotboll • Publicerad 13 april 2020
FA vill öppna Wembley för att fullfölja PL-säsongen. Arkivbild.
FA vill öppna Wembley för att fullfölja PL-säsongen. Arkivbild.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Nationalarenan Wembley skulle kunna stå värd för flera matcher på samma dag och samtidigt hjälpa till att minska reseaktiviteten, medan St George's Park har flera faciliteter som kan tas i bruk.

Den nationella träningsanläggningen ska ha 13 fotbollsplaner som lagen kan använda till träning inför matcherna på Wembley, och centret består också av ett hotell med 228 hotellrum där lagen kan bo.

Annons

FA valde att stänga träningsanläggningen den 24 mars vilket gör att både fotbollsplanerna och hotellet går att använda.

Enligt The Times är det inte troligt att säsongsavslutningen kommer öppnas upp för publik.

All fotboll i England pausades den 13 mars och en återstart kommer vara avhängig av hälsomyndigheternas och regeringens rekommendationer och råd.

Utöver faran för att bli smittad av coronaviruset har det också väckts frågor kring huruvida flera matcher på kort tid kommer göra det möjligt att genomföra säsongen.

En av dem som varit skeptiska är Manchester City-stjärnan Kevin de Bruyne, som menar att spelarna behöver tre till fyra veckor för att förbereda sig innan säsongen drar i gång igen.

– Om vi börjar direkt kommer alla bli skadade efter några få matcher, sade han i en intervju med belgiska Het Laatste Nieuws i början av april.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons