Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Tiktok donerar 2,5 miljarder till coronahjälp

Nöje • Publicerad 9 april 2020
Tiktok donerar miljarder till hjälpinsatser. Arkivbild.
Tiktok donerar miljarder till hjälpinsatser. Arkivbild.Foto: Jens Kalaene/AP/TT

Den kinesiska appen Tiktok meddelar att man donerar 250 miljoner dollar, motsvarande nästan 2,5 miljarder kronor, till hjälpinsatser för att bekämpa coronavirusets smittspridning, skriver Variety.

150 miljoner kommer att gå till sjukvårdspersonal och skyddsutrustning medan 40 miljoner dollar kommer att komma lokala organisationer till del, där de kan fördelas till artister och andra som har använt sig av Tiktok för att underhålla en hemmasittande publik, skriver vd Alex Zhu i ett blogginlägg.

Annons

50 miljoner dollar kommer att gå till utbildningsföretag och organisationer som fokuserar på distansundervisning. Tiktok kommer också att låta mindre företag och icke-vinstdrivande organisationer annonsera kostnadsfritt på appen under de närmsta månaderna.

Videoappen beräknas ha över 500 miljoner användare i hela världen och ägs av det kinesiska företaget Bytedance.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons