1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Robert Dahlgren TCR-mästare: "Fantastiskt"

Robert Dahlgren är mästare i TCR Scandinavia 2019.
Han kunde säkra mästerskapet i sista loppet på Mantorp genom att tryggt ta bilen i mål som fyra.
"Det här känns fantastiskt", jublar Robert Dahlgren när guldhatten åkt på och den alkoholfria champagnen sprutat runt öronen.
Foto: Jonas Dagson/TT

Utmanaren Tobias Brink hade en svår uppgift i sista racet. Men inte en omöjlig. Han var 17 poäng efter ledande Robert Dahlgren och var tvungen att vinna racet medan Dahlgren som bäst fick bli sexa för att ta hem mästerskapet. Men det blev aldrig en riktig fajt.

För Dahlgren och PWR-teamet hade ett ess i rockärmen. Gästföraren Daniel Haglöf, tillvardags i WTCR, stod på startlinjen. Och den omvända startordningen gjorde att både Haglöf och Dahlgren stod på rutorna framför Brink.

Haglöf släppte förbi Dahlgren och blockerade effektivt varje försök från Brink att komma förbi. Fajten varade till sjätte varvet då Brink och Haglöf hakade i varandra och utmanaren hamnade i sandfållan. Hans chanser till mästerskapet försvann i fjärran.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– När jag såg Tobias stå i sandfållan förstod jag att det var klart. Först då vågade ja ta ut segern, säger Robert Dahlgren.

Teamkörning

Att PWR kört teamkörning är inget Dahlgren tycker är konstigt.

– Brink Motorsport har kört med tre bilar hela säsongen. Vi har bara haft två och inte kunnat dra fördel tidigare, säger han.

Robert Dahlgren ledde med 21 poäng inför sista tävlingshelgen. Utmanaren Tobias Brink försökte hålla spänningen vid liv. Han plockade in en poäng på Dahlgren i kvalet. Och i poleposition behärskade han det första loppet från start – till sista kurvan.

Där blev han passerad av hemmaföraren Mattias Andersson.

– Omkörning i sista kurvan var oerhört betydelsefull. Hela min inställning inför andra racet förändrades. Min nervositet lugnade sig. Det hade varit jobbigare om han inte gjort det, säger en tacksam Dahlgren.

Bjuda på korv

Hade Brink vunnit racet hade försprånget krympt till tio poäng. Nu var det istället 17.

– Jag får bjuda korvgubben på en kokt med bröd, skrockar Robert Dahlgren och skämtar om Mattias Anderssons sponsor.

Robert Dahlgren ser tillbaka på en säsong.

– Jag är nöjd med jämnheten vi haft som ett team. Vi jobbar hela tiden mot målet att vara snabbast.

Segern är Robert Dahlgrens andra i kungaklassen. Senast han vann STCC var 2017. Han har dessutom varit nära fem gånger – 2004, 2007, 2010, 2016 och 2018.

Försvara titeln

Målet är nu att försvara titeln 2020.

– Jag är tillbaka nästa år, då i STCC: Det blir roligt. Det har varit en dipp under det här året. Men jag är övertygad om att det blir ett uppsving för serien nästa säsong, säger mästaren.

Hans ursprungliga kontrakt med PWR-teamet har förlängts med ytterligare ett år. Om det blir i en SEAT Cupra återstår att se. Teamets kontrakt löper ut efter säsongen.

– Vi får se. Vi är nöjda med samarbetet men vi måste få ihop ett avtal. Vi får se vad som händer. Dagens resultat kanske hjälper till lite grand, säger Daniel Haglöf.

Läs mer

Sport

Till slut fick Erikson kapitulera på Strandvallen

Mjällby föll efter straffar

Olofström

Olofströmstrio inblandad i nationell penningtvättshärva

En man i Arvidsjaur blev på sin 82-årsdag bestulen på en kvarts miljon – tre personer i Olofström har kunnat knytas till ärendet.

Live

MFF straffade Mjällby i cuprysare

Läs Bladetsportens liverapportering.

Karlskrona

Ny barbershop öppnar: ”Sticker ut”

”Jag tror att det är viktigt att man sticker ut för att lyckas. Det finns inget som liknar detta här.”

Sport

KHK har träffat appellationsnämnden – beslut närmar sig

Därför tycker klubben att de ska ha tillbaka elitlicensen

Nyheter

Efter egenprovtagningen – få nya fall i länet

Här är den senaste statistiken