Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Touren varnar för lägre prispengar

Mindre prispengar, sämre service och fler tävlingar samma vecka.
Det får nog herrgolfarna på Europatouren vänja sig vid när spelet drar igång igen.
"Du ska vara förberedd på att spelschemat och infrastrukturen kan vara radikalt förändrad", skriver tourchefen Keith Pelley till spelarna.
Golf • Publicerad 15 april 2020
Golfspelarna på Europatouren får förbereda sig på sämre service och mindre prispengar. Arkivbild.
Golfspelarna på Europatouren får förbereda sig på sämre service och mindre prispengar. Arkivbild.Foto: AP/TT

Europatouren har skickat ut ett meddelande till alla spelare om att förutsättningarna kan bli mycket förändrade när spelet sätter igång, ett brev som The Telegraph tagit del av.

”Vår tour har kunnat njuta av en stor tillväxt senaste året, när det gäller prispengar, spelmöjligheter och standarden på våra tävlingar överlag. Men covid-19 har gjort att den snabba framfarten stannat”, skriver Pelley i spelarbrevet, enligt Svensk Golf.

Annons

”Du ska därför vara förberedd på att när spelet väl drar igång kan schemat och infrastrukturen vara radikalt förändrad. Många saker som du vant dig vid, som en spelarlounge i toppklass och möjligheten att få skjuts, kommer med största sannolikhet se ut på ett annat sätt eller är en service som kanske inte alls finns kvar."

Pelley varnar också spelarna för att prispengarna sannolikt kommer att minska.

"Sanningen är att den här pandemin kommer att ha en enorm påverkan på touren finansiellt, precis som den kommer att drabba många av våra partners – inom sponsring och tv.”

Enligt Pelley kan det vara möjligt att börja tävla igen i början av september. Touren tittar på schemaförändringar som att ha två eller tre tävlingar samma vecka, eller att ha tre-fyra tävlingar i följd i Storbritannien så att spelare ska kunna gå igenom karantänskravet på två veckor innan de spelar tävlingar under en månads tid.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons