Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tuffa tider för Vattenfall

Ekonomi • Publicerad 16 april 2020
Vattenfall har det tufft när elpriset faller. Arkivbild.
Vattenfall har det tufft när elpriset faller. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Elpriset har fallit med nästan 90 procent på ett år, vilket sätter press på det statliga eljätten Vattenfall, rapporterar TV4 Nyheterna. Bolaget har skickat ut ett brev till sina underleverantörer där man försöker sänka priserna med 20 procent.

I brevet skriver bolaget att de "inte ser någon återhämtning på kort eller medellång sikt och med det intäktsbortfall som uppstått och förväntas bestå behöver Vattenfall sänka sina kostnader drastiskt för att säkra företagets fortlevnad".

Annons

– Vattenfall är i ett svårt läge. Vi hade inte skickat det här brevet om det inte varit nödvändigt. Vi måste skära i kostnaderna men är inte hotade av konkurs om vi tar oss igenom den här krisen, säger Christopher Eckerberg, som arbetar med företagets kostnadsbesparingar, till TV4 Nyheterna.

Rättad: I en tidigare version av texten fick Christopher Eckerberg fel titel.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons