Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tyske experten: Ingen publik i 1,5 år

Bundesligasupportrar kan få vänta upp till 1,5 år på att få se sina favoritlag på plats på arenorna.
En tysk vetenskapsexpert tycker att det vore klokt om det var stängt för publik på musik- och idrottsevenemang länge till.
Fotboll • Publicerad 14 april 2020
Bundesligalagen kan få spela utan publik i upp till 1,5 år, enligt en expert. Arkivbild.
Bundesligalagen kan få spela utan publik i upp till 1,5 år, enligt en expert. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

– Det kommer definitivt att vara så här i flera månader till, det kan ta upp till ett och ett halvt år, säger Gerald Haug, ordförande i Leopoldina vetenskapsakademi, som är rådgivare åt förbundskansler Angela Merkels regering under coronapandemin.

Bundesliga stoppade ligaspelet den 13 mars och den tyska fotbollsligaföreningen, DFL, bestämde på tisdagen att skjuta på beslutet att fastställa datum för en eventuell återstart. En ny diskussion sker på torsdag i nästa vecka.

Annons

Att beslutet skjuts fram beror enligt DFL på att de 36 klubbarna behöver mer tid på sig för att säkerställa om en återstart i maj är möjlig.

Målet var tidigare att sparka igång i början av maj, utan publik. Ligan behöver också få klartecken från myndigheterna för att kunna göra sin omstart.

De tyska elitklubbarna har återupptagit träningen, dock i begränsad form.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons