Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Uefa förnekar ordförandens uttalande

Uefas ordförande Aleksander Ceferin uppges ha angivit 3 augusti som deadline för ett slutförande av Champions League.
Något som nu förnekas.
"Det är inte sant", skriver det europeiska fotbollsförbundet.
Fotboll • Publicerad 5 april 2020
Aleksander Ceferin har blivit felaktigt citerad, enligt Uefa. Arkivbild.
Aleksander Ceferin har blivit felaktigt citerad, enligt Uefa. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Det var på lördagskvällen som Ceferin, i den tyska tv-kanalen ZDF, uppgavs slå fast att det absolut senaste datumet för att slutföra Champions League och Europa League är den 3 augusti.

Medier över hela Europa har citerat den slovenske ordföranden – felaktigt, enligt Uefa.

Annons

"Det har rapporterats att Uefas ordförande Aleksander Ceferin har sagt till ZDF i Tyskland att Champions League måste vara avslutat den 3 augusti. Det är inte sant. Ordföranden var väldigt tydlig med att inte sätta exakta datum för när säsongen ska avslutas", skriver Uefa i ett pressmeddelande.

Uefa sköt i veckan upp "tills vidare" återstoden av matcherna i Champions League, Europa League och landskamper som är inplanerade i juni och uppger att det jobbas på en lösning för att kunna avsluta säsongerna i respektive land.

"Alternativa lösningar studeras för närvarande för att kunna spela matcher i juli och augusti om nödvändigt, detta beroende på när en nystart kan genomföras och om nationella myndigheter tillåter det", skriver Uefa.

Både herrarnas Champions League och Europa League var inne i åttondelsfinalerna medan damernas Champions League hade nått kvartsfinalen när coronakrisen omöjliggjorde fortsatt spel i turneringarna.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons