Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ung kvinna hölls instängd – par döms

Brott • Publicerad 1 april 2020
En man och en kvinna döms till fängelse för att ha hållit en 18-åring instängd i sju dagar. Arkivbild.
En man och en kvinna döms till fängelse för att ha hållit en 18-åring instängd i sju dagar. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon / TT

En 18-årig kvinna i Kalmar hölls inspärrad i sju dagar. Nu döms två nära anhöriga till ett och ett halvt års fängelse för olaga frihetsberövande. Enligt tingsrätten har motivet varit att upprätthålla familjens heder, rapporterar P4 Kalmar.

Den unga kvinnan har berättat att hon blev fråntagen sin mobiltelefon och övervakades i hemmet, där flera utgångar var larmade. Men hon lyckades få ut ett meddelande i smyg, vilket till sist ledde till polisutryckning.

Mannen och kvinnan som nu döms frias från misstankarna om hot och olaga tvång. Domstolen anser visserligen att 18-åringen är trovärdig, men när det gäller dessa åtalspunkter saknas stödbevisning.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons