Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ute och gick med sin sköldpadda – bötfälls

Italien • Publicerad 14 april 2020
Det blev en dyr affär för en italiensk kvinna att vara ute och promenera med sin sköldpadda.
Det blev en dyr affär för en italiensk kvinna att vara ute och promenera med sin sköldpadda.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

En italiensk kvinna blev påkommen av polisen med brott mot landets stränga regler om att hålla sig inomhus för att förhindra spridning av coronaviruset. Nu straffas hon med motsvarande nära 4 400 kronor i böter.

Vad hon gjorde ute under sin brottsliga gärning?

Annons

"Kvinnan promenerade med en sköldpadda", enligt ett uttalande från polisen i Rom.

Enligt regelverket måste italienarna ha ett giltigt skäl för att få lämna sina bostäder under krisen, som krävt över 20 000 liv i landet.

Att exempelvis vara ute med sin hund anses vara en försvarlig anledning – men uppenbarligen räknas inte sköldpaddor in bland de godkända djuren.

Nunzio Carbone, talesperson för Rompolisen, säger att den 60-åriga kvinnan påträffades strax utanför sin bostad, att sköldpaddan var "stor som en pizza" och att den inte var i koppel.

Mängder av italienare har fått bötesstraff för brott mot utegångsreglerna, bara under måndagen utfärdades 16 545 sådana straff.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons