Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Utegångsförbud på flera platser i Turkiet

Turkiet • Publicerad 10 april 2020
I Turkiet införs ett 48-timmars långt utegångsförbud från och med midnatt natten mot lördagen på flera håll i landet. Bland annat i mångmiljonstaden Istanbul. På bilden en man med munskydd på den berömda Galatbron i staden.
I Turkiet införs ett 48-timmars långt utegångsförbud från och med midnatt natten mot lördagen på flera håll i landet. Bland annat i mångmiljonstaden Istanbul. På bilden en man med munskydd på den berömda Galatbron i staden.Foto: Emrah Gurel/AP/TT

I Turkiet har utegångsförbud införts på 31 platser runt om i landet med start midnatt natt mot lördag.

Åtgärden är ett led i bekämpningen av spridningen av coronaviruset, enligt landets inrikesdepartement.

Annons

I ett uttalande meddelar departementet att utegångsförbudet kommer att vara i kraft fram till midnatt på söndag och att det bland annat omfattar landets ekonomiska nav, mångmiljonstaden Istanbul och landets huvudstad Ankara.

Tidigare på fredagen kom beskedet från Turkiets hälsodepartement att mer än 1 000 av landets medborgare har avlidit till följd av viruset.

Enligt den officiella statistiken på fredagseftermiddagen var drygt 47 000 i Turkiet bekräftat smittade av viruset.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons