Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Utställning skjuts upp på Göteborgsmuseum

Kultur • Publicerad 8 april 2020
Föreställningsbild från Nationalteaterns föreställning "Lev hårt – dö ung" 1970. Pressbild.
Föreställningsbild från Nationalteaterns föreställning "Lev hårt – dö ung" 1970. Pressbild.Foto: Göteborgs stadsmuseum

Göteborgs stadsmuseum skjuter upp utställningen ”Frispel – scenkonst i förvandling 1960–2000”, som fokuserar på de radikala scenkonsternas historia i staden. Vid invigningen den 25 april skulle Nationalteatern ha spelat.

Eftersom många i personalen varit sjuka eller hemma för vård av barn under coronaepidemin visas utställningen från den 16 maj, men proggbandets framträdande förläggs till ett senare tillfälle.

Annons

"Naturligtvis är det tråkigt att vi måste skjuta på öppningen av vår scenkonstutställning som vi arbetat stenhårt med sista tiden. Men under rådande omständigheter då många är hemma och vabbar och stannar hemma från arbetet till följd av förkylningssymptom, mäktar vi inte med att hålla den takt vi vanligtvis har i samband med slutproduktion av en utställning," säger Helena Joelsson Ekström, chef för utställningar på museet.

Det publika programmet på Göteborgs stadsmuseum är inställt fram till den 31 maj och museet har begränsade öppettider.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons