Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vägrade stanna inomhus – döms till böter

Norge • Publicerad 9 april 2020
Tomt i kollektivtrafiken i Oslo på grund av att människor håller sig hemma för att hålla tillbaka smittspridningen av coronaviruset. Återvänder man till Norge från utlandet måste man sitta i karantän – vilket flera personer har brutit mot. Arkivbild.
Tomt i kollektivtrafiken i Oslo på grund av att människor håller sig hemma för att hålla tillbaka smittspridningen av coronaviruset. Återvänder man till Norge från utlandet måste man sitta i karantän – vilket flera personer har brutit mot. Arkivbild.Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT

20 000 norska kronor i böter. Det blev straffet för en man i det norska distriktet Nord-Troms som flera gånger brutit mot den karantän som han satts i på grund av coronaviruset.

Mannen skulle sitta isolerad i 14 dagar efter att ha återvänt hem till Norge från utlandet. Men han har haft kontakt med flera personer utanför sitt hem mellan den 28 mars och 3 april, enligt polisen.

Nyligen dömdes en 22-årig man från Oslo till 40 000 norska kronor i böter sedan han brutit mot karantänsregeln tre gånger. Han hade också varit utomlands.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons