Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Värmdö kommun: Kom inte hit

Coronaviruset • Publicerad 3 april 2020
Värmdö kommun i Stockholms län ber människor att avstå från att besök i "vår vackra skärgård" de kommande veckorna. Arkivbild.
Värmdö kommun i Stockholms län ber människor att avstå från att besök i "vår vackra skärgård" de kommande veckorna. Arkivbild.Foto: Henrik Holmberg/TT

Stockholmare uppmanas att inte resa till andra delar av landet, inte minst under påsken, för att bromsa spridningen av coronaviruset. Nu vädjar Värmdö kommun, som ligger öster om huvudstaden men inom Region Stockholms sjukvårdsområde, om att människor ska undvika besök i "vår vackra skärgård" de kommande veckorna.

"Nu behöver vi ta det gemensamma ansvaret och uppmanar därför till att undvika alla icke nödvändiga resor. Att vi tar det egna ansvaret, alla och envar, är avgörande", säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande, enligt ett pressmeddelande.

Annons

Kommunen skriver också att den inte kan "garantera samhällsservice vid tillfällig vistelse i kommunen" på grund av den effekt smittspridningen redan har.

"Vår verksamhet är redan nu belastad och arbetar hårt för att kunna säkerställa den ordinarie vården och omsorgen till våra medborgare", står det i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons