Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Varnas för hjälp med bankomatuttag

Ekonomi • Publicerad 7 april 2020
Rådgivaren varnas efter att ha fått kort och pinkod och sedan hjälpt kunder att göra uttag i bankomat. Arkivbild
Rådgivaren varnas efter att ha fått kort och pinkod och sedan hjälpt kunder att göra uttag i bankomat. ArkivbildFoto: FREDRIK SANDBERG / TT

Branschorganisationen Swedsec varnar en rådgivare som fått tillgång till kunders kort och pinkoder och hjälpt kunderna med uttag från en bankomat. Regelbrottet ska ha skett vid upprepade tillfällen under flera år.

"Genom agerandet har rådgivaren överträtt företagets regler som bland annat anger att ett kort är personligt och inte får användas av någon annan", skriver Swedsec i ett pressmeddelande.

Annons

Det har även slagits fast att rådgivaren gjort sökningar på anhöriga i företagets system, trots att hon inte hade rätt att ta del av den informationen.

"Swedsecs disciplinnämnd konstaterar att regelöverträdelserna är allvarliga. Även om rådgivaren bara har velat hjälpa kunderna genom att ta ut pengarna, tyder de upprepade överträdelserna på en bristande förståelse för viktiga regler", skriver Swedsec.

Men då ingen verkar ha drabbats ekonomiskt och det inte är klarlagt hur omfattande den regelvidriga korthanteringen varit stannar påföljden vid en varning.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons