Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Värvet" gör specialsäsong – om coronaviruset

Nöje • Publicerad 7 april 2020
Radioprofilen Kristoffer Triumf kommer bara att intervjua människor som har samhällsviktiga fuktioner under coronakrisen. Arkivbild.
Radioprofilen Kristoffer Triumf kommer bara att intervjua människor som har samhällsviktiga fuktioner under coronakrisen. Arkivbild.Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

Intervjupodden "Värvet" kommer bara att ägna sig åt samhällsviktiga personer under coronakrisen. Intervjuaren Kristoffer Triumf kommer att träffa allt från sjukvårdare och läkare till dagligvaruhandlare och skolpersonal.

“Tanken på den nya serien har funnits i många år, att göra en variant av Värvet där röster bortom det dagliga mediebruset får höras – och tanken var att lansera den i sommar. Nu blev det mer aktuellt i och med coronakrisen, att hylla människor som får landet att fungera trots att vi på många håll går på knäna", säger Triumf i ett pressmeddelande.

Annons

Det första avsnittet, som släpptes under tisdagen, följer en före detta narkossjuksköterska, numera enhetschef, som trots sin pensionsålder ryckt ut och jobbar genom coronakrisen.

"Förhoppningen med de första avsnitten är att öka empatin och respekten för människorna bakom dessa yrken. Om jag kan dra ett litet strå till stacken för att skapa en bättre förståelse kring hur verkligheten ser ut vore det fantastiskt”, säger Triumf.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons