Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vestas prognos bortblåst av coronapandemin

Ekonomi • Publicerad 7 april 2020
Vestas Wind Systems skrotar prognosen för 2020 till följd av det osäkra läget i coronapandemins spår. Arkivbild
Vestas Wind Systems skrotar prognosen för 2020 till följd av det osäkra läget i coronapandemins spår. ArkivbildFoto: Lars Skaaning AP/TT

Danska Vestas Wind Systems, stor tillverkare av turbiner till vindkraftverk, skrotar sin prognos för 2020. Detta trots att bolaget än så länge klarat coronakrisen utan större avbräck, vare sig vad gäller resultat eller orderingång.

Utifrån hur första kvartalet har gått skulle de mål som tidigare satts upp av Vestas för helåret 2020 mycket väl kunna gå att uppnå, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Men utsikterna är för osäkra för att hålla fast vid dessa prognoser, enligt Vestas, som särskilt pekar ut nyckelmarknader som USA, Brasilien och Indien som osäkra.

Annons

Vestas hade tidigare sagt att man räknade med ökad försäljning 2020 efter försäljningslyftet på 38 procent till 4,65 miljarder euro i fjärde kvartalet 2019.

Förslaget om utdelning från 2019 års resultat berörs inte av beslutet att slopa prognosen för 2020, enligt Vestas, som planerar att redovisa resultatet för årets första kvartal den 5 maj.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons