Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Viruspengar kan dröja månader i USA

USA • Publicerad 3 april 2020
USA:s kongress i Washington DC. Arkivbild.
USA:s kongress i Washington DC. Arkivbild.Foto: Susan Walsh/AP/TT

De kontantutbetalningar till privatpersoner som USA:s kongress fattade beslut om i förra veckans krispaket kommer att börja betalas ut från och med den 13 april, enligt uppgifter i amerikanska medier. Men vissa coronadrabbade amerikaner måste vänta hela 20 veckor på slantarna.

Enligt jättestödpaketet ska amerikaner med en årsinkomst på 75 000 dollar eller mindre få 1 200 dollar var i kontanter. Dessutom ges 500 dollar per barn till familjer. En dollar kostar i dag cirka 10,20 kronor.

Annons

Först ut att få hjälpen, som är tänkt att stimulera den hårt virusdrabbade ekonomin, är de närmare 60 miljoner amerikaner som har konton registrerade hos skattemyndigheten IRS.

Till de övriga kommer papperscheckar att skickas ut med start i början av maj. IRS räknar med att få ut omkring fem miljoner checkar i veckan och kommer att prioritera dem med lägst inkomst, skriver nyhetsbyrån Reuters. De sista checkarna kommer sannolikt att skickas ut i september.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons