Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Viveca Sten donerar 100 000 till krisfond

Litteratur • Publicerad 16 april 2020
Författaren Viveca Sten tog första initiativet till upprättandet av en krisfond. Arkivbild.
Författaren Viveca Sten tog första initiativet till upprättandet av en krisfond. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Författaren Viveca Sten donerar 100 000 kronor till Författarförbundets nyinrättade krisfond. En fond hon själv var med om att initiera.

”Jag är mycket ödmjuk inför mina försäljningsframgångar både i Sverige och utomlands med "Morden i Sandhamn". Då känns det extra viktigt att kunna dela med sig till andra författare som just nu befinner sig i en akut ekonomisk situation", säger hon i ett uttalande.

Annons

Natur och Kultur, Bonnierförlagen och författaren Fredrik Backman tillhör också den skara som i ett tidigt skede bidragit till krisfonden.

"Om ni kan köpa böcker just nu så köp inte mina böcker, köp debutanter och poesisamlingar och barnböcker, handla gärna från din lokala butik", twittrade "En man som heter Ove"-författaren Fredrik Backman i början av april.

Medel ur krisfonden kan sökas av medlemmar i förbundet som har förlorat intäkter på grund av inställda arrangemang och förlorade uppdrag till följd av coronavirusets framfart.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons