Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

WHO uppmanar till försiktighet

Coronaviruset • Publicerad 7 april 2020
För att minska spridningen av det nya coronavirus har människor världen över lärt sig att hålla avstånd från varandra. Bilden är från en vänthall i Jakarta i Indonesien.
För att minska spridningen av det nya coronavirus har människor världen över lärt sig att hålla avstånd från varandra. Bilden är från en vänthall i Jakarta i Indonesien.Foto: Dita Alangkara/AP/TT

Världshälsoorganisationen WHO har än så länge inga övergripande rekommendationer för hur länder och regioner ska gå tillväga när de lyfter restriktioner som införts för att minska smittspridningen av det nya coronaviruset. Men WHO uppmanar länder att inte häva åtgärderna för tidigt.

– Det liknar att vara sjuk själv. Kliver du upp ur sängen för tidigt och drar i gång för snabbt riskerar du ett bakslag, säger WHO:s talesperson Christian Lindmeier vid en virtuell briefing.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons