Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Zlatan om framtiden: "Vet inte vad jag vill"

Det rapporteras allt mer intensivt om att Zlatan Ibrahimovic kommer lämna Milan.
Svensken själv? Han befinner sig i karantän i Stockholm – och har ingen aning.
Fotboll • Publicerad 1 april 2020
Har Zlatan Ibrahimovic spelat sin sista match i Milan – och kanske också i karriären? Arkivbild.
Har Zlatan Ibrahimovic spelat sin sista match i Milan – och kanske också i karriären? Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Det har bara gått tre månader sedan den stora återkomsten då Zlatan Ibrahimovic drog på sig det rödsvarta matchstället igen och trollband fotbolls-Italien som i fornstora dagar.

Sedan dess har det hunnit hända en hel del.

Annons

Den svenske 38-åringen ryktas allt mer vara på väg bort från klubben han just återanslöt sig till. Italienska La Gazzetta dello Sport pryder sin förstasida på onsdagen med rubriken "Ibra bye bye Milan" och skriver att en förlängning av kontraktet inte är aktuellt. Nej, svensken rapporteras i stället ha hamnat på kant med klubben sedan den ena sportchefen Zvonimir Boban tvingats lämna Milan medan den andre, Paolo Maldini, väntas gå samma öde till mötes.

Fast i Stockholm

Och parallellt med detta pågår en coronapandemi som väcker frågan om vi rent av har sett det sista av Zlatan på fotbollsplanen.

Under tiden befinner han sig i Stockholm i karantän, och har i en intervju med Svenska Dagbladet uttalat sig om hur tiden i norra Italien var i samband med att smittan fick ett allt starkare fäste och gjorde så att ligaspelet avslutades för att kanske inte ens återupptas.

– Det började sprida sig till fotbollen, de stängde ner hela träningsanläggningen, vi fick inte röra oss ute. Det är tragiskt att fotbollsligorna stänger ner, men vi måste respektera systemet och ha tålamod. De måste hitta en lösning som är bra för hela samhället. Hälsan går före allt det sportsliga, säger han till SvD.

"Inte oroad"

På den oundvikliga frågan om hur han ser på sin framtid, dels i Milan, dels som fotbollsspelare, svarar han:

– Vi får se, jag vet inte ens själv vad jag vill, det händer något nytt varje dag. Vem hade kunnat förutspå det här med corona? Vi måste bara försöka leva och njuta av livet. Inte oroa oss för mycket. Jag har en familj att ta hand om, mår de bra så mår jag bra.

Tills vidare sitter Zlatan lugnt i båten, fördriver mest tiden i sin bostad och vidhåller att coronapandemin inte är något som bekymrar honom.

– Nej, jag är inte oroad för corona. Jag tror det kommer lösa sig, det gäller bara att avvakta tills experterna vet vad vi ska göra.

Serie A-fotbollen har varit pausad sedan den 9 mars. Spelförbudet var till en början tänkt att gälla fram till den 3 april men en förlängning av uppehållet är att vänta.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons