Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

300 000 kronor i bidrag - till vad?

OLOFSTRÖM · Länsstyrelsen beviljar bidrag. Men till vad?
IUC får 300 000 kronor till projektet ”Ny produktion till Olofström”. Men i redogörelsen för ärendet beskrivs ett helt annat projekt.
Olofström • Publicerad 20 juni 2001

– Jag vet inte hur jag ska tolka beslutet, säger projektledaren Kenth Bengtsson på Industriellt Utvecklingscentrum, IUC, konfunderat.

– Jag fick se det alldeles nyss och har inte hunnit ringa länsstyrelsen och fråga vad de menar, om det blivit så att de blandat ihop två av våra ansökningar.

Annons

IUC har sökt statliga bidrag till projekten ”Ny produktion till Olofström” och ”Plåtcentrum”. Det första kostnadsberäknas till 600 000 kronor, det senare till 200 000. Förhoppningen är att länsstyrelsen står för hälften av beloppen.

> Hoppas reda ut

I dagarna fick IUC positivt besked. Frågan är bara till vad. I beslutet - som inte går att överklaga - står att länsstyrelsen anvisar 300 000 kronor till ”Ny produktion till Olofström”. Och det går enligt redogörelsen ut på att skapa och etablera ett centrum inom området aluminiumplåt benämnt ”Plåtcentrum”. Vilket alltså är helt fel. Ingen av de ansvariga på länsstyrelsen gick att nå för en kommentar i går. Kenth Bengtsson hoppas att missförståndet ska redas ut och att bidrag ska beviljas till båda projekten.

Han är hemlighetsfull kring vad som döljer sig bakom arbetsnamnet ”Ny produktion till Olofström”.

– Det är en spännande sak som jag gärna återkommer om vid ett annat tillfälle.

> Nätverk

Han berättar gärna om ”Plåtcentrum”. Det är ett delprojekt inom den sydsvenska föreningen Aluminiumriket. Syftet är att alla inom nätverket ska känna till att Olofström har stora resurser på plåtsidan.

Plåtcentrum är ett av de tre ben som Aluminiumriket ska stå på. De andra är gjutna produkter, med centrum i Jönköping, samt aluminiumdetaljer framtagna genom profiler. Centrum bildas i Åseda och Vetlanda.

Utöver att skapa företagsnätverk ska Plåtcentrum arrangera seminarier, utvecklingsprojekt och utbildningar.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons