Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ännu inget beslut om bowlinghallen

OLOFSTRÖM Den 23 januari ska kommunstyrelsen ta beslut om hur det ska bli med motions- och bowlinghallen. Ärendet var uppe i arbetsutskottet i går men där blev det inget förslag till avgörande utan det tas direkt i kommunstyrelsen om två veckor. Trots att nuvarande arrendator sagt upp sitt avtal räknar kommunen med att arrendatorns övertagande är ett av tre alternativ som övervägs den 23.
Olofström • Publicerad 10 januari 2001

I så fall ska kommunen ha det bokförda värdet på 850 000. Övriga alternativ är utannonsering och att föreningslivet som hyr i hallarna får en mer aktiv roll. Det innebär att några föreningar får fem- och till och med tiodubblade hyror. När fritidschef Gösta Rörstrand presenterade detta fattades det ändå 100 000 kr och politikerna sa nej med motiveringen att man ska ner till noll i utgift. Detta kan också utläsas i den fastställda budgeten för 2001. Holjeanläggningen är där nere i noll.

Ända sen i fjol våras har Rörstrand jobbat med olika alternativ. Målsättningen har varit att kommunen skulle befrias från den årliga driftskostnaden på 700 000. I den första uppgörelsen med arrendatorn skulle denne ta över hela anläggningen för en krona och i gengäld bygga ut hallen med minst två banor. När politikerna stod på sig och krävde bokförda värdet kom det även ett sådant tjänstemannaförslag:Arrendatorn betalar 850 000 varav 800 000 redan är investerat i hallen av egna medel.

Kommunstyrelsens ordförande Margaretha Olsson håller med om att att ärendet tagit väl lång tid. Men nu är målet att avgörandet kommer om två veckor.

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons