Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Arbetsförmedlingen byter chef

OLOFSTRÖM Karin Svanborg blir vikarierande chef på arbetsförmedlingen. Jan Olsson tar tjänstledigt för att prova på chefsjobbet på Lernia personaluthyrning och rekrytering i Karlshamn.
Olofström • Publicerad 16 mars 2001
Olofströmaren Jan Olsson blir utpendlare till Karlshamn medan Karlshamnsbon Karin Svanborg blir inpendlare till Olofström.
Olofströmaren Jan Olsson blir utpendlare till Karlshamn medan Karlshamnsbon Karin Svanborg blir inpendlare till Olofström.Foto: Anders Nilsson

– Jag är snart 60 år. Det är kul att satsa på något nytt, säger Jan Olsson som fått förfrågan om att leda etableringen av statliga Lernias personaluthyrningsföretag i samtliga länets kommuner. I dag finns kontor i Karlshamn.

## Ska du konkurrera med arbetsförmedlingen?

Annons

– Nej, det här är ett komplement. Lernia har ett bra samarbete med arbetsförmedlingen, säger Jan Olsson.

– Om inte företag vill anställa får de hyra personal i stället. Det är något som kommer mer och mer. Och det viktiga är att företagen får den efterfrågade arbetskraften så att det inte uppstår flaskhalsar, tillägger han.

Jan Olsson har begärt tjänstledigt i sex månader från och med den 2 april. Karin Svanborg från arbetsförmedlingen i Karlshamn går in som vikarierande chef.

– Vi har arbetat tillsammans i många år. Jag hoppas kunna fortsätta på samma sätt som Jan. Han har gjort ett bra jobb, säger hon.

Jan Olsson har varit chef i Olofström i tio år. Han ”efterlämnar” en arbetslöshet på runt fyra procent. Tar man bort avtalspensionärerna sjunker siffran med ytterligare en procentenhet.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons