GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Benny är landets bäste golfdomare

Benny Larsson, Olofström Golfklubb, är landets bäste regeltolkare. Det bevisade han i SM-finalen i Helsingborg. Priset: En resa till Dubai för att under en vecka döma Svenska Golfförbundets egen tävling – Olympia­golfen.
Olofström • Publicerad 27 september 2014
Foto: 
Foto: 

– En rent otrolig fin vinst. Finalen var spännande och detta var en fjäder i hatten, som jag inte väntat mig. Det blir väldigt inspirerande och spännande att åka till Dubai i december, säger Benny.

Glädjen var stor även bland lagkamraterna.

– Mycket starkt av Benny och ett lyft för hela klubben, säger Olle Persson i Olofströms GK.

Benny Larsson har alltid tillhört Olofströms GK. Han fanns med redan då banan i Boa började byggas 1989.

Han blev förbundsdomare 2001 och är numera den ende från länet. Största uppdragen hittills har varit uppdragen vid Scandinavian Open både 2012 och 2013.

– Trevligt att få vara med bland alla världsstjärnorna.

Tävlingen SM i golfregler var öppen för alla och inte bara för utbildade domare. I första omgången var det tio frågor på nätet under tolv minuter, där de 40 bästa gick vidare.

Efter en ny likande omgång försvann 30. Efter ännu en gallring tog sig fyra vidare till slutomgången, som hölls i samband med damernas europatour i Helsingborg.

Detta ledde slutligen fram till en direkt final inför publik mot Björn Ekblom, Lidköping.

– Det gällde fem frågor, som vi fick besvara skriftligt och visa upp för alla. Jag vann med 5–3 och glädjen var stor.

Rolf-Arne Kulle/Sydöstran

Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.