Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Betalar 50 000 för brott mot besöksförbud

OLOFSTRÖM · En 50-årig man döms till skyddstillsyn med samhällstjänst och ska betala nästan 50 000 kronor i skadestånd till sin före detta hustru för misshandel, olaga hot och överträdelse av besöksförbudet.
Olofström • Publicerad 14 juni 2001

Mannen nekar till alla anklagelser, men tingsrätten litar på kvinnans och barnens uppgifter. För tre år sedan slog han henne kraftigt med en tvättvagn, ett år senare var han nära att strypa henne och året därpå har han misshandlat henne två gånger. Han har också vid upprepade tillfällen hotat att döda henne.

Kvinnan har lidit så mycket att hon varit inlagd på psyket och även fått bo hos kvinnojouren. Mannen fick tidigare i våras besöksförbud, vilket han brutit mot i två fall.

Annons

Rätten anser att det samlade straffvärdet motsvarar tre månaders fängelse men tar intryck av frivårdens bedömning om att samhällstjänst är lämpligt. Domen blir därför skyddstillsyn med 80 timmars samhällstjänst.

För sveda och värk ska mannen betala 5 000 kronor och för kränkningen totalt 43 000 kronor. Han har fortfarande besöksförbud.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons