Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bilförare flydde efter våldsam krasch

OLOFSTRÖM · Strax innan klockan ett på lördagseftermiddagen kraschade en grå Ford Sierra av årsmodell 1985 i våldsam fart mot ett vägräcke i korsningen Ingenjörsgatan och Pressaregatan. De tjugofem meter långa bromsspåren tydde på att föraren haft ängavakt.
Olofström • Publicerad 5 juni 2001

Birger Edvardsson fotograf på BiMa Bild-Olofströmsfotografen, blev vittne till olyckan.

– Jag stod precis och fotograferade en studentkille längre upp i backen på Gunnebovägen när jag hörde något tjutande. När jag vände mig om såg jag bilen komma i full kärriär mot räcket. Den kraschade med en sådan kraft mot staketet att den studsade tillbaka.

Annons

Han berättar att han rusade dit för att försöka få ut killen ifall bilen kunde börja brinna.

– När jag kom fram till bilen sa mannen till mig att han skulle ringa polisen. Jag räckte fram min mobil men han ville ha den.

Klumpiga skor

Enligt Birger Edvarsson skyllde föraren olyckan på sina klumpiga skor och att denne på något sätt fastnat med foten mellan gaspedalen och bromsen.

– När han försökte gå därifrån tog jag tag i honom men då blev han aggressiv och jag tvingades släppa honom, säger Birger Edvardsson, fortfarande lite chockad.

Mannen avvek springande från platsen, men är sedan tidigare känd hos polisen. De tjugofem meter långa bromspåren i backen vittnar om att bilen haft en väldigt hög hastighet. Bilen är registrerad på mannens flickvän bosatt i Kallinge.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons