Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Bra med köttdebatten”

OLOFSTRÖM · Statsminister Göran Perssons filosoferande kring köttätande har väckt livlig debatt den senaste veckan. Och det är bra, menar Agneta Hedström, kontaktperson för Djurens Rätt i Olofström.
Olofström • Publicerad 15 januari 2001

– Vårt förbund har mycket kontakt med politiker. Det känns som ett tecken på att vår information om djurtransporter och annat når fram. Det positivt att någon får upp ögonen.

Hon avfärdar kritiken om att Göran Persson är ute efter att plocka politiska poäng med sina uttalanden.

Annons

– Alla har rätt att säga vad de tycker. De köttproducenter som reagerar kanske tänker kortsiktigt. För mat måste alltid produceras, även om fler slutar äta kött. Det går ju att ställa om jordbruket, säger Agneta Hedström.

Som kontaktperson har hon inte märkt av någon extra tillströmning av medlemmar till Djurens Rätt på grund av debatten om galna kosjukan och djurhållningen på kontinenten. Antalet ligger strax under 100 i Olofström.

– För tillfället har vi ingen aktiv lokalavdelning. Själv arbetar och studerar jag så mycket att det inte finns tid för engagemang. Men jag tar gärna emot frågor. Det är bara att höra av sig.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons