Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Center i Olofström vill ha Ek som ny ledare

OLOFSTRÖM Centern i Olofström har möte i kväll och då kommer frågan om ny partiledare att diskuteras. Den nya ledaren bör ha praktisk kontakt med landsbygden och bör sitta i riksdagen. Annars blir det svårt att profilera sig.
Olofström • Publicerad 22 januari 2001

– Jag tror det blir Lena Ek. Även Maud Olofsson är duktig men hon är inte riksdagsledamot, säger Rolf Jönsson.

Inledningsvis vill han rentvå Lennart Daléus för att denne i en del massmedier buntats ihop med övriga riksdagsledamöter som avslöjats med att missköta sina åtaganden. Som miljöpartisten Ruwaida, moderaten Andersson, kristdemokraten Hagström och moderaten Martinger.

Annons

– Centerpartiet har rent mjöl i påsen, hävdar Rolf Jönsson. Han anser Daléus reseräkningar vara okej. Av den anledningen att partiet har medlemmarna spridda över hela landet och ute på landsbygden. Då går det åt många resor för att hålla kontakterna. Lennarts taxiresor på 70 000 om året är ganska normala, anser Jönsson.

Är inte även Andreas Carlgren en bra kandidat till ledarposten?

– Han är mycket duktig. Men jag tror inte att hans namn är gångbart i de breda lagren ännu. Han kan komma vad det lider, säger Jönsson.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons