Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Chans till 20 nya jobb

OLOFSTRÖM · Tjugo nya arbetstillfällen till Olofström! Det kan bli resultatet av EBP?s förhandling med Volvo och Saab om att flytta reservdelslagren från Göteborg och Nyköping till Olofström.
Olofström • Publicerad 12 januari 2001

– Vi ska försöka se om det finns ekonomi i att ta över våra kunders lagerhållning. Vi har inte förhandlat färdigt än, men diskussionerna förs i positiv anda, säger EBPs vd Sven Larsson.

Utgångspunkten är att det kan bli rationellare såväl ekonomiskt som kvalitetsmässigt att flytta de båda biljättarnas centrallager för reservdelar till EBP, som ju är produktionsstället. Hanteringsskador av ömtåligt gods antas minska, liksom transportkostnaderna.

Annons

> Slipper transportled

Hela vitsen är att man slipper ett transportled. Var huvudlagret ligger geografiskt spelar egentligen mindre roll, då reservdelarna ändå ska transporteras till stödlager ute i världen och sedan vidare till återförsäljare.

För EBPs del blir vinsten stor. Det krävs lagerpersonal, logistiker och truckförare - sammanlagt uppåt 20 nya arbetstillfällen.

– Vi ökar därmed i storlek och omsättning. Betydelsen för EBP förstärks, slår Sven Larsson fast.

Vill det sig väl står det gemensamma centrallagret färdigt 2002. På fyra år har EBP expanderat från 45 till 160 anställda.

på fyra år.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons