Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Dålig hygien" orsak till varning för anställd

OLOFSTRÖM · En anställd i Olofströms kommun har tilldelats en varning och riskerar avsked om det inte blir bättring. Personens ”brott” är dålig personlig hygien och arbetskamrater klagar på otäck lukt.
Olofström • Publicerad 18 juni 2001

Detta har pågått i flera år. Tidvis har det skett förbättringar men i våras var situationen sådan att förvaltningschefen skickade en skriftlig varning till vederbörande. Med hänvisning till ”allmänna bestämmelser” utdelades en varning.

Beslutet är fattat per delegation och anmält till kommunstyrelsen enligt delegationsordningen.

Annons

Frågan är om inte personen behöver stöd och hjälp istället för ett hot om att jobbet kan ta slut?

– Vi har verkligen försökt hjälpa till att lösa problemet. Personen har fått anvisningar om möjligheterna till att duscha och byta om på arbetstid men det har inte hjälpt, säger en av kommunens ansvariga och suckar.

> Ytterligare liknande fall

Från fackligt håll kan man inte bara ta hänsyn till en medlems intresse, den varnade. De som vägrar att arbeta tillsammans med människan förväntar sig också stöd av facket.

Ytterligare ett liknande fall finns inom kommunen. Där har arbetskamrater reagerat och vägrat äta i matsalen tillsammans med en arbetskamrat. Åtgärder har vidtagits men det har inte gått så långt som till varning.

Tore Gillberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons