unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

De jobbar för ett fibernät

Under flera år har Näsums Byutveckling och Fiberförening jobbat för att bygga ut fibernätet i kommunen.
Nu har föreningen haft ett nytt möte med byborna för att diskutera problemet.
Näsums Byutveckling och Fiberförening jobbar för att hela Näsum ska få fiber. Fr. v Malin Wildt-Persson, Elin Daufeldt, Pauli Daufeldt och Mikael Stark
Näsums Byutveckling och Fiberförening jobbar för att hela Näsum ska få fiber. Fr. v Malin Wildt-Persson, Elin Daufeldt, Pauli Daufeldt och Mikael Stark
Foto: Beri Zangana

Drygt 30 personer från Näsum samlades i Näsum skolas matsal. Det var Näsums Byutveckling och Fiberförening som hade kallat till nytt möte, det tredje på kort tid för att diskutera fibernät i kommunen.

I flera år har föreningen jobbat för att bygga ut fibernätverket i Näsum.

– Vi har haft informationsträffar innan och försökt få utbyggnaden att bli så stor som möjligt. Det här är en sista kraftsamling för att få folk att förstå att det kanske inte kommer så många chanser till här, säger Elin Daufeldt, som är med i föreningen.

De har även haft en dialog med kommunen. Nu tar de ett sista tag för att ro hem fibernätet som drygt 200 hushåll saknar i kommunen i dag.

– Vi har en dialog med kommunen och har haft hela tiden. De är ju jätteglada att vi jobbar med det men vi känner lite att vi inte har krafter kvar att dra det sista i land. Det borde finnas ett intresse från kommunens sida att det ska finnas fiber överallt för de kommer också påverkas av det. De kommer att behöva det för sin verksamhet, säger Malin Wildt-Persson.

Framförallt är det personer som bor på landsbygden som saknar fibernätet.

– Det är en väldigt företagstät by i förhållande till sin storlek. Många av de jobbar inte i tätorten, här är många landsbygdsföretag och de har mycket verksamhet via nätet i dag. Intresset för fiber ändras och växer, säger Malin Wildt-Persson.