Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Eleverna ”kidnappade” sina lärare

OLOFSTRÖM Det var inte många minuter som klasslärarna Lena Frodén-Bengtsson och Nils Gunnar Ivarsson, fick dricka sitt kaffe i lugn och ro igår när de på morgonen kom till lärarrummet på Brännaregårdens skola. Bakom kidnappningen av de båda lärarna stod tjejerna i klass sex som långt innan planerat operationen i hemlighet.
Olofström • Publicerad 2 juni 2001
En av lärarna gjorde sin debut som ryttare i samband med att eleverna kidnappade henne till ridhuset.
En av lärarna gjorde sin debut som ryttare i samband med att eleverna kidnappade henne till ridhuset.Foto: Jörgen Klinthage

Efter att de båda lärarna kommit ut på skolgården tvingades de in i en cabriolet av märket Rolls Royce som körde upp intill skolgården. Iklädda en iögonfallande svartrandig fångmundering och med tillhörande skylt med texten ”Lärare på rymmen” gick färden där efter mot Ridhuset. Här väntade nya prövningar för de båda lärarna.

Hästarna Joy Ride och Linus stod färdigsadlade beredda att biträda sina ryttare i tre tävlingsgrenar; slalomridning, hopp med tjugocentimetershinder och att snabbast sätta en flagga i hålet på ett hinderstöd.

Annons

Efter en trög start kom de båda tävlande igång. Ingen av dem hade någon direkt erfarenhet av hästar tidigare.

– Jag vet inte ens hur man får igång hästen, säger en lätt förtvivlad Lena Frodén-Bengtsson, som utan framgång både försökte använda skänklarna och smacka igång hästen. På sin fångdräkt har hon fått numret 670718 inpränt.

Kollegan Nils Gunnar Ivarsson, som tog dena poängen efter den andra under tävlingen, erkände inför Sydöstrans utsände att han egentligen ”bara” ridit på en gammal andenner som liten grabb.

Sköter lärarna sig bra, för att vara så ovana ryttare?

Sanna Dolk, Emma Olofsson och Kerstin Larsson enas kring ett Godkänt med ett plus i betyg.

– Men mer än så blir det inte, säger de unisont.

Hur det sedan gick i tävlingen? Jo, Nils Gunnar Ivarsson tog hem segern med åtta mot två poäng. Kanske blir det revansch nästa år för hans kollega Lena Frodén-Bengtsson.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons