Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Folkligt och festligt firande

OLOFSTRÖM Jo, offentligt nyårsfirande i Olofström har kommit för att stanna. På kommunens initiativ blev det en fortsättning på millenniefesten. Mellan 300 och 500 personer sökte sig till centrum under de magiska timmarna före o efter tolvslaget. Kommunalrådet Margaretha Olsson erinrade om tidigare aftnar i lolkalhistorien, när Olofström blev köping för 60 år sen och kommunsammanläggningen 1967.
Olofström • Publicerad 2 januari 2001
Många ungdomar hade sökt sig till Aniara parken.
Många ungdomar hade sökt sig till Aniara parken.Foto: 

Hennes tal hade direkt anknytning till historien ännu längre tillbaka. Redan år 1800 framförde prosten Öller i sin sockenkrönika tanken på att inrätta en köping i kommunen, antingen i kyrkbyn Jämshög eller längst upp i socknen.

Vi tror på framtiden har alltid präglat talen på dessa ”högtidsdagar”. Kommunalrådet citerade nu bl a Sven Edvin Saljes prolog från 1967. Hon påpekade att det räcker inte med vacker natur för att Olofström ska klara sig utan det handlar i dag om mycket tuffa tag.

Annons

> Världens bästa by

Kommunalrådet höll sitt tal från Aniara parkens talarstol i svart granit och formad som ett O som i Olofström.

Om Olofström som världens bästa by, talade Anette Ask när hon delade ut priser från den senaste Robin Hood aktiviteten.

Den mest påtagliga nyårshälsningen kom från fyrverkeriet i 20 000 kronorsklassen. Det var kommunens räddningstjänst som svarade för avfyrandet från Holjeåns södra strand. Vid Vilshultsån avfyrades också ett kraftigt fyrverkeri.

> Skål och lycka till!

Som vanligt sjöngs nationalsången och det skålades och lyckönskades. Trubadurunderhållning avslutade programmet inomhus.

Förutom kommunen var det Folkets hus, Köpmannaföreningen, Aniara och Liljas som stod bakom firandet.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons