Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fritzatorpet storsatsar på brakfest i dagarna två

Rolandz, Scotts, Tobbe Trollkarl och Jojje Jönsson.
Fritzatorpet gör i sommar sin största satsning någonsin.
Under två dagar i augusti förvandlas hotellet till ett festivalområde.
Olofström • Publicerad 3 maj 2013
Foto: Gunnel Persson
Foto: Gunnel Persson
Bjuder in till dans. Fritzatorpet och Nöjeskompaniet bjuder in till dans i sommar när hotellet gör en jättesatsning. Den nionde augusti blir det dans till Rolanz och Scotts. Dagen efter stor fest för alla barn med Tobbe Trollkarl och Jojje Jönsson.
Bjuder in till dans. Fritzatorpet och Nöjeskompaniet bjuder in till dans i sommar när hotellet gör en jättesatsning. Den nionde augusti blir det dans till Rolanz och Scotts. Dagen efter stor fest för alla barn med Tobbe Trollkarl och Jojje Jönsson.Foto: Gunnel Persson
Foto: Gunnel Persson

– Vi hoppas på mellan 2000 till 3000 besökare, säger Bertil Persson.

Just nu håller jämnas gräsytan nedanför scenen ut. Senare ska ett gigantiskt dansgolv läggas ut.

Annons

Från den enorma scenen planeras det för underhållning av yppersta klass.

Arrangemanget är tillsammans med Nöjeskompaniet och faller satsningen väl ut är ambitionen sommarkalaset ska bli en årligen återkommande tradition.

– Vi har bollat fram och tillbaka att man kan använda miljön som finns här till att göra någonting riktigt bra. Med den här satsningen kan vi sätta Fritzatorpet på nöjeskartan, säger Anders Jönsson från Nöjeskompaniet.

Tillsammans har de lyckats locka Rolandz med Robert Gustavsson i spetsen att göra ett stopp i Olofström under deras sommarturné.

– De har en show på runt 1,5 timmar, före och efter ska Scotts, som var med i Dansbandskampen, att underhålla publiken. Det ska bli riktig folkparksstämning här, säger Anders Jönsson.

Men festligheterna stannar inte där.

Dagen efter sommarkalaset gör man om och riggar för en stor fest för alla barn.

Här är även fler företagare och även kommunen med på tåget och det ska vara fri entré till en dag som kan beskrivas som karnevalsyra.

Det planeras för karuseller, hoppborg, ponnyridning och polisen ska ha en hunduppvisning.

Huvudakterna för festens dag nummer två är Dag-Otto (Jojje Jönsson) och Tobbe Trollkarl.

Annons

– Det är inte lätt att sätta Olofström på kartan och utan Nöjeskompaniet hade det aldrig gått. Nu håller vi på att få ihop någonting riktigt roligt, säger Dagmar Persson.

Det har snart gått tre år sedan Dagmar tillsammans med Bertil och dottern Nadine tog över Fritzatorpet. Julmarknaderna, julborden och andra evenemang har fallit väl ut. Men satsningen som kommer nu måste vara av den största kalibern.

De är medvetna om risken men tror samtidigt olofströmarna och folket i västra Blekinge nappar på upplägget.

– Vi måste vara med och våga, säger Bertil.

Pär Trulsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons