Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fyra krockar med 2,17 promille

OLOFSTRÖM Fyra gånger krockade en olofströmare med sin bil innan en privatperson tog bilnycklarna ifrån honom och höll mannen under uppsikt i avvaktan på polisens ankomst. Blodprov visade att han hade 2,17 promille alkohol i blodet och nu åtalas han för grovt rattfylleri.
Olofström • Publicerad 23 mars 2001

Händelsen inträffade i Vilboken för en månad sen när den knappt 70-årige mannen skulle köra till Vilbokshallen och handla. Vid ett första förhör nekade han till att ha krockat med någon och påstod att skadorna på hans egen bil härrörde från en gammal skada.

Men det fanns vittnen som såg när när han körde iväg, när han kom till affären och körde därifrån och när han återkom till parkeringen utanför bostaden. Vid samtliga tillfällen stötte han samman med bilar, körde på kundvagnar, var emot en vägg och höll på att köra på en person.

När han återkom och blev stoppad av en okänd man förstod han ingenting och nekade till att ha kört på någon. Ett par timmar tidigare hade han druckit en starköl och han kände sig inte påverkad när han satte sig i bilen.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons