Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gästis öppnar efter sommaren i ny regi

Gästgiveriet i Jämshög öppnar igen till hösten.
– Det är i alla fall vår förhoppning, säger nye ägaren Jens Fjellner till Sydöstran.
Olofström • Publicerad 28 maj 2013
Foto: 

Den minnesgode kommer säkert ihåg att Mellby gård köpte gästgiveriet av Jens Stjernkvist och Therese Wihlborg för två år sedan.

Gästis slog då igen porten men tanken var ändå att det skulle öppnas igen i ny regi.

Annons

Men tiden gick och strax före årsskiftet bestämde sig Mellby gård för att sälja det.

– Vi tycker att det är synd att det ska stå tomt, sade Sten Libell på Mellby gård till Sydöstran i januari.

Nu är det sålt till en före detta fastighetsmäklare från Stockholm som har för avsikt att arrendera ut det.

– Det är väl tanken i förs- ta hand. Vi är inte så duktiga på att laga mat själva, säger han och skrattar.

Men det finns alternativ om ingen känner sig manad.

– Ja, vi kan tänka oss att driva det i egen regi också, om vi hittar duglig personal.

Att Fjellner och hans fru, som för övrigt är född och uppväxt i Kyrkhult fick veta att Jämshögs gästgiveri var till salu var en ren tillfällighet.

– Ja, verkligen. Vi firade nyår hos några bekanta i Jämshög och det var så vi fick veta.

Paret Fjellner funderade hela våren på om man skulle slå till och i förra veckan gick affären i lås.

– Det ska bli spännande, synd bara att vi inte kan öppna redan i sommar, men det är en massa pappersarbete först, bland annat så måste vi ha ett eget utskänkningstillstånd så det lär dröja till efter sommaren.

Annons

Gästgiveriet i Jämshög är ett anrikt matställe och det märkte Jens Fjellner redan första dagen.

– Vi hade ägt det i ungefär en timme, när de första gästerna knackade på och undrade om det var öppet. Det var ett par från Emmaboda som hade hört talas om att det serverades bra mat.

Nu är det bara för de nya ägarna att försöka leva upp till det ryktet.

– Vi får hoppas att det går bra, vi ska i alla fall göra ett ärligt försök att få igång verksamheten igen, säger Jens Fjellner.

Jan-Erik Martinsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons