Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gymnasieskola för elever med Asperger syndrom

Vårdförbundet Blekinge har börjat rekrytera till den planerade gymnasieskolan i Jämshög för ungdomar med Asperger syndrom/högfungerande autism.
Olofström • Publicerad 22 januari 2001

Starten planeras ske i höst med 8-12 elever i den fyraåriga utbildningen. Nu söks 8-10 personer som är intresserade att jobba med ungdomarna. Gymnasieskolan ska vara basen i en verksamhet som det finns stora visioner kring. Det kan bli ett center med rekrytering från hela landet. Jämshögs folkhögskola är en möjlig placering av verksamheten. Även Ekdungen som står tomt har nämnts som en tänkbar resurs.

Ännu är dock inga beslut fattade av Vårdförbundet Blekinge vars medlemmar är länets kommuner.

Annons

Senare i vinter kommer det att hållas ett informationsmöte om planerna för allmänheten. Från Olofströms kommun är föräldraföreningen, utbildningsnämnden och socialnämnden engagerade i planeringen.

Att man tittat på Olofström som lämplig ort beror på de initiativ och aktiviteter som

tagits fram här.

Dessutom behövs det fler arbetstillfällen och Olofström har gott om bostäder.

Verksamheten är tänkt att bli en helhetssatsning med skola, fritid och boende, plus uppföljning i vuxenlivet.

Samverkan ska ske med Habiliteringen och Barnpsykiatrin. Även lärarhögskolan i Kristianstad och forskare vid Lunds universitet väntas bli engagerade.

I dag finns motsvarande utbildning bl a i Hässleholm.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons