Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hemtjänsten ska få konkurrens

OLOFSTRÖM Hemtjänst, vård och mathantering ska utsättas för konkurrens. Kommunstyrelsens arbetsutskott gav i går socialnämnden klartecken.
Olofström • Publicerad 10 januari 2001

Men i praktiken var det med redan i budgeten som antogs i december. När socialnämnden inte kunde hitta fler besparingar och det fattades fyra miljoner till den fastställda ramen var privatisering det sista halmstrået man grep.

Det är ett omfattande och tidsödande arbete som därmed inleds. På arbetsutskottets dagordning i går hade det anslagits en hel timme för ärendet.

När det gäller maten har socialen räknat med en tioprocentig sänkning av priserna vilket skulle ge 600 000. Diskussioner med kommunägda Eklövets kök har inte resulterat i några rabatter. Pengarna finns inte. I går beslöts att frågan ska överlämnas till måltidsgruppen där representanter för utbildning, social och kommunstyrelse ingår.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons